Vergne Educatief

Vergne Educatief

Het onderwijs is een mooi maar soms ook een complex vakgebied. Zeker nu steeds meer leerlingen met uitdagingen te maken hebben als leerproblemen, faalangst of simpelweg de druk om bij te kunnen blijven. Dit vraagt namelijk ook veel van leerkrachten, docenten en het schoolteam, die het vaak al enorm druk hebben. Het resultaat is dat zorg en onderwijs wat ons betreft niet meer zonder elkaar kunnen. Daarom ondersteunen onze professionals graag de onderwijzers en scholen, om leerlingen met problemen in hun schoolontwikkeling op verschillende manieren verder te kunnen helpen. En dit doen we inmiddels al ruim 15 jaar met veel liefde en plezier!

Professionals met ruim 15 jaar ervaring in het onderwijs én de zorg

Ondersteuning op maat voor leerlingen, schoolteams en ouders

Intensieve samenwerking met Bijdehand Begeleiding en Praktijk Vergne

Over ons

Over ons

Focus

Onze focus

In plaats van ons te richten op de problemen die er zijn, kijken we naar de mogelijkheden in de toekomst. Wat kan er wél? En hoe kunnen we dit samen bereiken? Door rekening te houden met de individuele behoeften van de leerling, de wensen van de ouders en de mogelijkheden en wensen binnen het schoolsysteem vinden we samen de best passende oplossing. Zodat leerlingen hun unieke identiteit verder kunnen ontwikkelen en uit kunnen groeien tot een zelfverzekerde persoonlijkheid.
Kernwaarden

Kernwaarden

De volgende vier kernwaarden zijn voor ons enorm belangrijk, om leerlingen, leerkrachten, scholen en ouders zo goed mogelijk verder te kunnen helpen.

Respectvol
Respect is wat ons betreft de basis om goed samen te kunnen werken. Daarom houden we altijd rekening met elkaars normen en waarden, of dit nu om de leerlingen, leerkrachten, scholen, ouders of onze collega’s gaat.

Professioneel
Professionaliteit staat in onze ogen voor bekwaamheid, bedrevenheid, ervaring, (des)kundigheid en vaardigheid. Dit houdt in dat onze professionals niet alleen hun werk goed uitvoeren, maar hier ook verantwoordelijkheid in nemen.

Lef
Het vraagt lef om om hulp te vragen, en dat waarderen wij enorm. Ook wij tonen daarom onze eigen lef: we zijn eerlijk, transparant en zetten een stap extra wanneer dat nodig is. Kunnen wij iets niet zelf? Dan schakelen we de juiste specialist in om de leerling verder te helpen.

Betrouwbaar
Hoe je kunt merken dat we betrouwbaar zijn? Simpel: We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Daardoor voelen kinderen zich welkom en veilig, en kunnen we leerkrachten en directies ondersteunen om hun leerlingen nóg beter te kunnen helpen.

Werkwijze

Werkwijze

We gaan samen voor ontwikkeling. Dit betekent dat onze professionals – met expertise op onderwijskundig én psychologisch gebied – met je meedenken, kijken naar de mogelijkheden en hier samen stappen in zetten. Hiervoor zetten we een breed scala aan mogelijkheden in. Denk aan individuele begeleiding, groepsbehandeling, gastlessen, mogelijkheden voor onderzoek en ondersteuning bij het vormen van beleid. Altijd op maat, altijd met oprechte aandacht voor de leerling en altijd met respect voor het schoolsysteem en de ouders. Zodat we samen, vanuit liefde stappen kunnen zetten in de verdere ontwikkeling van leerlingen.

Contact

Wil je samen met ons voor ontwikkeling gaan?