Ons team

Aangenaam!

Ons team bestaat uit ervaren orthopedagogen, onderwijskundigen en kinderpsychologen, die nauw met elkaar en met jou samenwerken. Dankzij onze jarenlange ervaring in het onderwijs én de zorg bieden we een groot scala aan vaardigheden, kennis en mogelijkheden, om iedere leerling, leerkracht, docent, directie, ouder verder te kunnen helpen. Hierbij kijken we altijd naar de individuele behoeften van de leerling, de wensen van de ouders en de mogelijkheden en wensen binnen het schoolsysteem. Zo vinden we samen de best passende oplossing en kunnen we leerlingen met oprechte aandacht, respect en liefde verder helpen in hun ontwikkeling.

Emilie Vergne

Kinder- en jeugdpsycholoog NIP

“Ik ervaarde een gebrek aan samenwerking tussen het onderwijs en de jeugdhulp. Mijn doel is dan ook dat álle systemen om kinderen heen intensief samenwerken, zodat kinderen kunnen opgroeien tot hun volledige potentieel. Met Vergne Educatief leveren we hier onze bijdrage aan.”

Anne Bos

Manager Vergne Educatief

“Ik vind het enorm belangrijk om te bekijken wat een leerling nodig heeft, in samenwerking met de school, ouders en leerling zelf. Iedereen heeft hier een wezenlijke bijdrage in, net als wij. Zelf doe ik dit vanuit 10 jaar ervaring als directeur op een basisschool.”

Astrid van der Bent

Office Manager

“In ons vakgebied is het héél belangrijk dat je oog hebt voor details. Je werkt namelijk met het kostbaarste ‘bezit’ van mensen: hun kinderen. Ik vind het dan ook fijn om alles van begin tot eind en tot in de kleinste details voor hen – en voor mijn collega’s – te kunnen regelen. Daarbij zeg ik wat ik doe, en doe ik wat ik zeg. Zo kunnen wij als team de hulp bieden die kinderen nodig hebben!”

Danique van Alphen

Orthopedagoog

“Een van de belangrijkste onderdelen binnen het onderwijs is dat leerlingen gezien en gehoord worden. Dat iedereen op zijn eigen unieke manier mag zijn wie hij/zij is en dat er voor iedereen een passende plek is op school. Met mijn ervaring als leerkracht en orthopedagoog ondersteun ik leerlingen hierbij, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.”

Eva Vlak

Pedagoog

“Ik weet uit eigen ervaring hoe waardevol het is om goed onderwijs te krijgen. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat ieder kind deze mogelijkheid krijgt. Vanuit Vergne kan ik hier aan bijdragen door optimaal passend onderwijs te bieden zodat de leerling zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.”

Jessie Winkel

School psycholoog SKJ

“Het is enorm speciaal om een tijdje deel uit te mogen maken van kinderen en hun systeem, en hen te helpen groeien. Dit doe ik door écht in contact te komen, met veel zorg, enthousiasme en een beetje humor. Ieder kind heeft vele talenten en goede eigenschappen, en die gaan we samen ontdekken en verder ontwikkelen.”

Kimberley Schneider

Orthopedagoog

“Onderwijs legt de basis voor de toekomst van een kind. Helaas is het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend om het onderwijs goed te kunnen volgen. Daarom helpen wij leerlingen om op een passende manier deel te nemen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.”

Kirsten Illingworth

Senior Onderwijsadviseur

“Ik let er goed op om kinderen niet alleen op het didactische vlak te ondersteunen, maar ook in hun gedrag en hoe ze omgaan met situaties. Daarnaast ondersteun ik collega’s vanuit mijn jarenlange ervaring als Remedial Teacher in mijn eigen praktijk.”

Maïwenn Heijbers

Remedial Teacher

“Toen ik als leerkracht voor de groep stond miste ik de tijd om leerlingen de individuele aandacht te kunnen geven die ze op dat moment nodig hadden. Nu kan ik ieder kind helpen om (meer) zelfvertrouwen te krijgen in zijn of haar eigen kunnen. Door een luisterend oor te bieden, een gesprek te voeren of een (leerzaam) spelletje te doen.”

Martine van Nieuwkoop

Senior Onderwijs Adviseur

“Ieder kind leert op een andere manier. Ik vind het een mooie uitdaging om te achterhalen hoe een leerling denkt en welke manier van leren het beste past. Door verschillende werkvormen in te zetten leert het kind dat hij of zij op zijn eigen manier kan leren. Ik zorg hierbij voor een veilige en vertrouwde omgeving, waarbij het kind zich gezien en gehoord voelt.”

Roos Mank

Kinder- en Jeugdpsycholoog SKJ

“Luisteren naar het kind en het kind écht zien. Met zijn/haar ontwikkelpunten en vooral de talenten. Dat is wat ik iedere dag weer als uitgangspunt neem. Met mijn ervaring in het onderwijsadvies en als kinder- en jeugdpsycholoog sta ik, samen met mijn collega’s. voor kinderen en hun systemen klaar.”

Sarah Hendriks – van Oijen

Remedial Teacher

“Het mooie en belangrijke van mijn werk vind ik dat kinderen niet alleen in educatief opzicht groeien, maar ook op sociaal en emotioneel vlak. Om mezelf hier verder in te specialiseren volg ik dan ook een opleiding tot Remedial Teacher.”

Contact

Een uitdaging bespreken? Of even overleggen?