Vertrouwen in jezelf

Er liggen een aantal roerige maanden achter ons. Nu de ziekenhuisbedden gelukkig weer leger beginnen te raken, het openbaar vervoer weer volledig rijdt en er voorzichtig weer een terrasje mag worden gepakt, lijkt het normale leven weer vorm te krijgen.

Dat er toch nog een hoop werk aan de winkel is, dat voelen scholieren en leerlingen ook. Want wát wás het bikkelen om je schoolwerk ineens helemaal vanuit huis en veel zelfstandiger te moeten maken. Wat vreemd ook, dat het schoolwerk dat je normaal op school maakte en het huiswerk dat je normaal thuis maakte, ineens helemaal in elkaar overliepen! Het leek soms een onoverzichtelijke hoeveelheid stof, waarbij de leerkracht die structuur aan kon brengen, toch wel erg werd gemist.

De veranderingen van de afgelopen maanden kunnen kinderen en jongeren dan ook onzeker maken. “Hoe erg is het dat ik niet alles af heb gekregen? Of dat ik niet alles heb gesnapt?” Het zijn vragen die horen bij de onrust die we bij onze nieuw aangemelde leerlingen zien. Door het aanbieden van leerstrategieën, het plannen van het schoolwerk en veel rust en structuur, hebben wij er het volste vertrouwen in dat scholieren hun schoolwerk weer op de rit krijgen.

Hoe fijn is het al wanneer je het nieuwe schooljaar weer met goede moed en vol vertrouwen in je eigen kennis en kunde kan beginnen? En hoe prettig is het dan ook wanneer je eventueel opgelopen achterstanden in alle rust in kan halen, zodat je je op dit moment gewoon kan richten op het huiswerk dat je nu op krijgt? Daarom heeft BijDeHand huiswerkbegeleiding een zomeraanbod gedurende de zomervakantie, voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Voor ieder jaar wordt er gekeken wat je precies moest beheersen en waar eventueel hiaten zijn ontstaan: wat heb je niet helemaal begrepen of wat heb je gemist? Vervolgens gaan we samen aan de slag, zodat je wanneer school weer start, met alle vertrouwen kan beginnen.

Contact

Een trend bespreken? Of even sparren?