Corona Ondersteuning

De ‘coronacrisis’ raakt ons allemaal. Samen doen wij ons uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen in tijden van onzekerheid.

De afgelopen twee jaar hebben wij een groot aantal scholen en leerlingen mogen ondersteunen. De noodopvang in samenwerkingen met BijDeHand Begeleiding was een groot succes. Leerlingen konden in de ruimtes van BijDeHand Begeleiding, in nauwe samenwerkingen met de leerkrachten en in zeer kleine groepjes, ondersteund worden bij hun schoolwerk. Op die manier konden meer kinderen ondersteund worden en ouders met een gerust hart naar hun werk. Het was zeker een uitdaging, maar we hebben genoten van de kinderen, de samenwerking met de scholen en zijn trots op de resultaten die we met elkaar behaald hebben.

Ook de inzet van Vergne Educatief óp de scholen, als extra ondersteuning vanuit de NPO gelden, was zo ontzettend leuk om te doen. Het mogen meedenken met de scholen wat zij in konden zetten, passend bij de kinderen en de school, en het ook nog mogen uitvoeren was echt fantastisch! Wij zijn zo trots op deze samenwerkingen en successen. Maar nog het meest blij met alle kinderen die weer zelfverzekerd zijn over hun kunnen, want dat is toch de basis.

Wat we dan precies gedaan hebben. Nou, dat is nogal een hoop! Maar een inkijkje kunnen we zeker geven. Één van de leuke projecten was om op een middelbare school alle, maar dan ook álle leerlingen te screenen. Op die manier hebben we inzicht gekregen waar er schoolbreed opvallendheden waren. Naar aanleiding van de resultaten hebben we met het zorgteam, schoolmaatschappelijk werk en onze schoolpsycholoog een heel plan uitgewerkt. Leerlingen blij, school blij, wij blij!

Nog zo iets leuks was op een basisschool een aantal leerlingen, die wat moeite ervaarden de stof bij te benen, in groepjes remedial teaching te geven. Op een speelse manier werd er in kleine groepjes gewerkt aan specifieke doelen, in combinatie met een boost op sociaal-emotioneel vlak. Het resultaat zelfverzekerde kinderen die ook nog eens een inhaalslag hebben gemaakt in hun schoolwerk.

Dit naast alle lopende individuele begeleiding, remedial teaching, trainingen, ondersteuning aan de zorgteams, meedenken met beleid, maakt ons werk toch echt het leukste dat er is!

Contact

Een trend bespreken? Of even sparren?