Schoolwerk in Corona-tijd

Multi-tasken heeft een nieuwe betekenis gekregen. Waar je voorheen tevreden was wanneer je het avondeten klaarmaakte terwijl je de planning met je partner voor de volgende dag vast doornam en je tegelijkertijd de vaatwasser even uitruimde, blijkt dat nu maar Corona-voorspel te zijn geweest.

Dit virus vraagt veel van de maatschappij; van artsen, verpleegkundigen, leerkrachten. Het raakt onze ouderen en andere kwetsbare groepen in de samenleving. Maar het is ook zeker niet niets voor jou als vader of moeder. Grote kans dat je werk gewoon doorgaat en je ondertussen overnacht leerkracht van je eigen kinderen bent geworden; iets waar de échte juf of meester 4 jaar voor naar school is geweest! En hoe zorgt die er in hemelsnaam voor dat jouw kinderen hun huiswerk braaf maken en stilzitten terwijl ze hun schoolwerk maken. Of eerst zelf even de opdracht rustig doornemen voordat ze met hun talrijke vragen komen…

Hoe krijg je het voor elkaar? En op een beetje een leuke manier? Je werk goed blijven doen, je huishouden runnen (waarbij je je afvraagt hoe je in hemelsnaam aan toiletpapier gaat komen) en ervoor zorgen dat je kinderen een beetje op niveau en aan de slag blijven?

Bij BijDeHand huiswerkbegeleiding zien we deze worsteling bij heel veel gezinnen. Wanneer je als ouder zóveel taken en rollen op je moet nemen, dan is dat in week 1 nog wel een leuke uitdaging, in week 2 wordt het al wat stressvol en in week 3 weet je niet meer hoe je het aan moet vliegen. Wij schieten hier dan ook graag te hulp. Tijdens deze Corona-crisis zijn alle leerlingen voor maar 15 euro per uur van harte welkom voor hulp met hun schoolwerk. Uiteraard volgens de strikte voorschriften van het RIVM en de overheid. We helpen ze plannen, we leren ze hoe ze moeten leren en hun huiswerk kunnen maken en bieden rust en structuur. En natuurlijk wat gezelligheid, want dat kan iedereen nu wel gebruiken. Zo heeft u thuis wat rust en ruimte en weet u zeker dat uw kind zelfverzekerd en met voldoende bagage weer terugkeert naar school.

Contact

Een trend bespreken? Of even sparren?