Motivatieproblemen; Ik wil graag dat ik wél wil!

Ken je dat? Dat gevoel dat je niet voorúit te branden bent? Bij het wakker worden gruwel je vooraf al van de koude vloer onder je blote voeten. In het donker fiets je met frisse tegenzin naar school, waar je meteen het eerste uur een stapel aantekeningen mag maken om daarna door te gaan naar een wiskunde proefwerk. Zucht…waar is die heerlijke kerstvakantie gebleven? En hoe lang duurt het nog voordat je het schooljaar af kan sluiten met de zon op je bol?

Zo halverwege het schooljaar kan er bij leerlingen wel eens een gebrek aan motivatie ontstaan. De frisheid van het jaar is eraf, er liggen nog heel wat schoolweken in het vizier en het is ineens ook wel echt serious business: voor een mooie overgangslijst moet er goed gescoord worden. Maar hard leren zonder dat de eindstreep van de zomer al in zicht is:  moeilijk!

Bij BijDeHand Begeleiding begrijpen we dat maar al te goed. Continu, met volle wilskracht, op de top van je kunnen presteren; dat gaat ook helemaal niet. En soms heb je even wat reminders en zetjes in de rug nodig om je einddoel weer te zien en deze ook te willen behalen!

Voor nu hebben we alvast wel een paar tips voor je:

  • Probeer jezelf iedere keer weer te verbeteren. Zo hoef je je niet met een ander te vergelijken, maar heb je een soort wedstrijdje met jezelf.
  • Stel jezelf een doel: wat wil je bereiken? Probeer hierbij niet meteen het hele roer om te gooien, maar deel deze doelen op in kleinere doelen. Vier elk (kleine) doel dat je hebt behaald.
  • Werk met een beloning voor jezelf. Een leuk telefoonhoesje dat je op het oog op hebt, die film die je graag wil zien: stel het in het vooruitzicht wanneer je iets hebt gedaan of behaald en je kan ineens meer dan je denkt!
  • De laatste tip die we je willen geven: leren wordt pas echt “leuk”, wanneer je écht weet hoe en welke manier van leren bij je past. Op die manier is het behalen van succes een stuk makkelijker en het is altijd gelukt, omdat jij het zelf hebt gedaan!

Contact

Een trend bespreken? Of even sparren?